Πανεπιστήμιο του Λοτζ

Faculty of Management University of Lodz

Η Σχολή Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο του Λοτζ (http://wz.uni.lodz.pl/en) είναι ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία διοίκησης επιχειρήσεων στην Κεντρική Ευρώπη το οποίο προσφέρει ευρύ φάσμα μαθημάτων σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, καθώς και σπουδές MBA (σήμερα 6500 μαθητές λαμβάνουν μέρος σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης). Το δυναμικό της Σχολής Διοίκησης περιλαμβάνει 150 μέλη (συμπεριλαμβανομένων των 80 Ph.D. , 30 D.Sc. και 10 τακτικών καθηγητών) .
Η Σχολή ειδικεύεται στην έρευνα και την εκπαίδευση στον τομέα της π.χ. διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας, της επιχειρηματικότητας, της λογιστικής, των ανθρώπινων πόρων, της διαχείρισης της ποιότητας, της εφαρμογής της καινοτομίας, της δημόσιας διοίκησης, των τεχνολογιών των πληροφοριών, κ.λπ. Τα προγράμματα των μεταπτυχιακών σπουδών είναι σχεδιασμένα για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των εργοδοτών και επικεντρώνονται στην οικοδόμηση της γνώσης και των δεξιοτήτων που απαιτούνται σε μια συγκεκριμένη εργασία. Ορισμένα προγράμματα απευθύνονται σε συγκεκριμένες ομάδες, όπως οι επιχειρηματίες ή οι μικρές επιχειρήσεις.

Η Σχολή είναι ένας εξαιρετικός συνεργάτης με τις τρέχουσες ενεργές συνδέσεις στην επιχειρηματική πρακτική. Συνεχή συνεργασία με πολλές εταιρείες (συμπεριλαμβανομένων των ΜΜΕ) πραγματοποιείται μέσω της παροχής συμβουλών και της κατάρτισης μέσω των προγραμμάτων MBA και των μεταπτυχιακών σπουδών καθώς και μέσω κοινών έργων.

Το πανεπιστήμιο του Λοτζ είναι ο συντονιστής (επικεφαλής εταίρος) του TrainERGY και είναι επίσης υπεύθυνος για την ανάπτυξη του προγράμματος σπουδών.

Συμμετέχων προσωπικό

Dr T. Bartosz Kalinowski

(Project Manager)

TB_Kalinowski

Επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Βελτίωσης Επιχειρησιακών Διαδικασιών / Logistics στο Πανεπιστήμιο του Λοτζ με σχεδόν 10 χρόνια εμπειρίας στη διδασκαλία και την έρευνα. Επικεφαλής του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών Ποιότητας KnowBase στο Πανεπιστήμιο του Λοτζ. Λέκτορας στον τομέα της διαχείρισης διεργασιών και της οργανωτικής βελτίωσης σε προγράμματα MBA, μεταπτυχιακά προγράμματα, πλήρους και μερικής διαρκείας σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Lodz. Έμπειρος διαχειριστής έργων και ερευνητής σε διάφορα έργα Erasmus και Leonardo da Vinci. Επισκέπτης καθηγητής στο: Πανεπιστήμιο του Roskilde, Δανία: Πανεπιστήμιο Alcala, Ισπανία: Πανεπιστήμιο της Ρίγα, Λετονία: Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Πόρτο, στην Πορτογαλία: Πανεπιστήμιο της Βαλένθια, Ισπανία. Ορκωτός Ελεγκτής Ποιότητας. Συνιδιοκτήτης της εταιρείας συμβούλων για  ΜΜΕ Umbrella Consulting Ltd (πρώην UNDP Umbrella Project) που εμπλέκεται στην εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης ποιότητας (των επιχειρήσεων και του δημόσιου τομέα).

Ε – mail: tbkalinowski@uni.lodz.pl

 

Dr Agata Rudnicka

A.Rudnicka_1

Επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Βελτίωσης Επιχειρησιακών Διαδικασιών/ Logistics στο Πανεπιστήμιο του Λοτζ. Το κύριο πεδίο των ενδιαφερόντων της είναι: η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ), η αειφόρος ανάπτυξη, η επιχειρηματική ηθική, η περιβαλλοντική διαχείριση και οι κοινωνικές και περιβαλλοντικές πτυχές της διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας. Έχει εμπειρία 9 χρόνων στη διδασκαλία, την έρευνα και τη παροχή συμβουλών για τις επιχειρήσεις σε αυτούς τους τομείς. Επικεφαλής του ιδρύματος των επιπτώσεων της ΕΚΕ. Εξωτερική εμπειρογνώμονας του Φόρουμ Υπεύθυνων Επιχειρήσεων. Πιστοποιημένη διαχειρίστρια έργων και καθηγήτρια. Συντονίστρια και μέλος ομάδων εθνικών και διεθνών προγραμμάτων που σχετίζονται με το θέμα της βιώσιμης ανάπτυξης και τη κοινωνικής οικονομίας.E – mail: rudnicka@uni.lodz.pl
Dr Grażyna Wieteska Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Διοίκησης, Πανεπιστήμιο του Λοτζ. Έχει πολλά χρόνια εμπειρίας πάνω στις επιχειρήσεις με μια τεράστια δέσμευση για τη διαχείριση των σχέσεων B2B και τη διαχείριση των κινδύνων. Από το 2007 έχει εργαστεί στη Μονάδα των επιχειρησιακών διαδικασιών Αριστείας στο πανεπιστήμιο της. Διδάσκει σχετικά με τη διαχείριση των κινδύνων της εφοδιαστικής αλυσίδας, τη διαχείριση επιχειρησιακής συνέχειας, τη διαχείριση των σχέσεων με τους προμηθευτές και τον έλεγχο της εφοδιαστικής σε μια ποικιλία σχολών διοίκησης επιχειρήσεων στην Πολωνία και στο εξωτερικό. Είναι μέλος της Επιτροπής για την ποιότητα της εκπαίδευσης στη Σχολή Διοίκησης. Συμμετέχει σε διεθνή ερευνητικά πρόγραμμα Δράσεως ¨Marie Curie¨ (FOLPSEC-λειτουργία των συστημάτων τοπικής παραγωγής σε συνθήκες οικονομικής κρίσης) και τοπική διευθύντρια του διεθνούς έργου ELIEMENTAL: κατάργηση των εμποδίων της  Επιχειρηματικότητας (Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, Leonardo da Vinci).

E-mail: gwieteska@uni.lodz.pl

Prof. Maciej Urbaniak

M_Urbaniak

Τακτικός καθηγητής στη Σχολή Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο του Λοτζ. Επικεφαλής του Τμήματος της εφοδιαστικής και εξωτερικός αξιολογητής στο MBA (Πανεπιστήμιο Οικονομικών Σπουδών στο Πόζναν) και καθηγητής στο MSc Τεχνολογικών Επιστημών στο Λοτζ, σε συνεργασία με το IC2 – Πανεπιστήμιο του Τέξας ). Είναι ένας εμπειρογνώμονας στη προνοητικότητα τεχνολογιών και σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα (όπως το Leonardo da Vinci, το Interreg, το VII UE FP). Είναι επίσης επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, Ώστιν, το l’ Université Jean Moulin Lyon III, το Πανεπιστήμιο Dogus στην Κωνσταντινούπολη, το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Κάουνας, το Πανεπιστήμιο της Καντάμπρια στη Σανταντέρ, το l’ Université Pierre-Mendès- France a Grenoble. Είναι επίσης μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας για την Ποιότητα και της Πολωνικής Εταιρείας Logistics και εμπειρογνώμον στο Εθνικό Κέντρο Επιστημών. Συγγραφέας ή συν-συγγραφέας 200 δημοσιεύσεων σχετικά με τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, τη διαχείριση ποιότητας και το μάρκετινγκ.

E-mail: murb@uni.lodz.pl

 

Dr. Anna Wronka

Anka WronkaΕπίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Βελτίωσης των Επιχειρησιακών Διαδικασιών/ Εφοδιασμού στο Πανεπιστήμιο του Lodz. Το βασικό πεδίο ενδιαφέροντος  της είναι: διαχείριση ποιότητας, ISO πρότυπα και πιστοποιητικά, Lean Management (Λιτή Διαχείριση), εργαλεία και μεθόδους βελτίωσης των διαδικασιών. Έχει 13ετή εμπειρία στη διδασκαλία και την έρευνα στην B2B αγορά. Υπήρξε «επικέπτης καθηγήτρια» στο Ινστιτούτο Πολιτικής Βησίας της Πορτογαλίας, στο Πανεπιστήμιο της Κοΐμπρα – Πορτογαλία, στο Universidad της Κανταβρίας, Ισπανία, στο Πανεπιστήμιο Dogus, Κωνσταντινούπολη – Τουρκία, στο Πανεπιστήμιο Cadiz – Ισπανία, στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αλεξάνδρειας Θεσσαλονίκης και στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Πόρτο. Επίσης, είναι κάτοχος ερευνητικής υποτροφίας από το Φλαμανδικό Υπουργείο Παιδείας και Κατάρτισης στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης, Βέλγιο. Έχει πιστοποιηθεί ως υπεύθυνη έργου και βασική ελεγκτής ποιότητας. Ηλεκτρονική διεύθυνση: akraw@uni.lodz.pl