Ίδρυμα για την Επιχειρηματικότητα

frp

 

Το Ίδρυμα για την Προώθηση της Επιχειρηματικότητας (ΙΠΕ) είναι ένα ιδιωτικό, μη κερδοσκοπικό ίδρυμα το οποίο ιδρύθηκε το 1991. Το ΙΠΕ παρέχει εκπαίδευση, συμβουλευτικές υπηρεσίες και υπηρεσίες πληροφόρησης για τις επιχειρήσεις και τα άτομα τα οποία σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση. Το ΙΠΕ έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 32.000 ανθρώπους μέχρι στιγμής. Από το 2008 το ΙΠΕ  υπήρξε κέντρο του δικτύου Enterprise Europe Network. Το ΙΠΕ ξεκινά δραστηριότητες που αποσκοπούν στην ανάπτυξη της καινοτομίας και τη συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων και των κέντρων Ε&Α, τη δημιουργία οικονομίας η οποία βασίζεται στη γνώση. Από την αρχή το ΙΠΕ υπήρξε συνεργάτης και συντονιστής εθνικών και διεθνών προγραμμάτων σε σχέση με τη σύγχρονη διαχείριση, την ανάπτυξη των εξαγωγών, τη προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, τις περιβαλλοντικές υπηρεσίες, τη προώθηση της επιστήμης και των επιστημονικών επιτευγμάτων, την εταιρική κοινωνική ευθύνη, την απασχολησιμότητα στην ΕΕ και πολλά άλλα. Το ΙΠΕ έχει άριστες σχέσεις με την επιχειρηματική κοινότητα (συμπεριλαμβανομένων των ΜΜΕ), τις τοπικές αρχές, τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα. Το ΙΠΕ έχει εφαρμόσει το πρότυπο ISO 9001: 2008 σύστημα διαχείρισης ποιότητας. Το ΙΠΕ αναλαμβάνει δράσεις για την προώθηση και την ανάπτυξη της οικολογικής γνώσης μεταξύ των εταιρειών και άλλων φορέων μέσω εξάσκησης, σεμιναρίων, διαλέξεων, διαβούλευσης και παροχής συμβουλών σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος. Το ΙΠΕ συνεργάζεται με τα άλλα θεσμικά όργανα στο πλαίσιο της προετοιμασίας των επενδυτικών σχεδίων στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος. Για πολλά χρόνια το ΙΠΕ συνεργάζεται με την Περιφερειακή Διεύθυνση Δασών κράτους στο Λοτζ, διεξάγοντας εσωτερικές εξασκήσεις για τη βελτίωση των δεξιοτήτων του προσωπικού. Το ΙΠΕ οργανώνει ενημερωτικά σεμινάρια και συναντήσεις για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) σχετικά με την πρόσβαση στη χρηματοδότηση των οικολογικών επενδυτικών σχεδίων, την εταιρική κοινωνική ευθύνη, τις προ-οικολογικές στάσεις, μεταξύ άλλων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της διαχείρισης υδάτων και αποβλήτων, τα φωτοβολταϊκά. Το ΙΠΕ ασκεί συμβουλευτικές υπηρεσίες που σχετίζονται με την εφαρμογή των συστημάτων περιβαλλοντικής διαχείρισης: ISO 14001, EMAS.

Συμμετέχων προσωπικό

dr Ewa Sadowska-KowalskaESK3 Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΠΕ από το 1995. Ερευνήτρια και ακαδημαϊκή καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Λοτζ για πολλά χρόνια, που ειδικεύεται στην οικονομική πολιτική, την πολιτική για την αγορά εργασίας, τα οικονομικά της εκπαίδευσης και τη μεταφορά καινοτομίας. Αρκετές επισκέψεις μελέτης σε πανεπιστήμια του εξωτερικού: Βιέννη (Αυστρία), Γκίσεν (Γερμανία), Μάνχαϊμ (Γερμανία), Παρίσι – Σορβόννη (Γαλλία), Λειψία (Γερμανία), Βερολίνο (Γερμανία), Νιούκαστλ (Ηνωμένο Βασίλειο) και λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Νιγηρίας. Συγγραφέας και συν-συγγραφέας πολυάριθμων άρθρων, εκθέσεων και εγγράφων σχετικά με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στον τομέα της αγοράς εργασίας, της συνεχής εκπαίδευσης, της απασχόλησης και της εκπαιδευτικής πολιτικής. Μακροχρόνια εμπειρία στην επιχειρηματική και οικονομική διαχείριση, τη διαχείριση διεθνών έργων από διάφορους τομείς. Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα που αφορούν την αγορά εργασίας, την απασχόληση και τις αμοιβές.
dr Małgorzata Kurzyniec-SikorskaMKS Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Υπεύθυνη Διαχείρισης Ποιότητας του ΙΠΕ. Ειδικός στη διαχείριση των προγραμμάτων της ΕΕ. Έχει επίσης εμπειρία ως λέκτορας στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Λοτζ στον τομέα της διαχείρισης και οργάνωσης και μακροχρόνιο βιομηχανικό υπόβαθρο σχετικά με τη διαχείριση του ταχυδρομείου. Μακροχρόνια εμπειρία στην επιχειρηματική και οικονομική διαχείριση, τη διαχείριση ποιότητας, τη διαχείριση διεθνών έργων από διάφορους τομείς, την επισκόπηση της εκπαιδευτικής πολιτικής στο ΙΠΕ.