Olympia Electronics

logoen

Olympia Electronics

H Olympia Electronics ιδρύθηκε το 1979. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας με τη χρήση της τεχνολογικής τέχνης. Το Ανθρώπινο Δυναμικό της Olympia Electronics ανέρχεται στους 165 εργαζόμενους, με 10 % στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης.

Είναι η κυρίαρχη ελληνική επιχείρηση στο χώρο της ηλεκτρονικής ασφάλειας και της βιομηχανίας της ασφάλειας και εξάγει σε 72 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η Olympia Electronics είναι ένας από τους παλαιότερους και μεγαλύτερους ηλεκτρικούς κατασκευαστές στην Ελλάδα. Το 1981 εισήλθε στη διαδικασία κατασκευής φωτισμού έκτακτης ανάγκης, ενώ το 1985 εισήλθε στην παραγωγική διαδικασία συναγερμών πυρκαγιάς. Από το 1990 η εταιρεία συνεχίζει να επεκτείνει το εύρος των προϊόντων της, ακολουθώντας τις παγκόσμιες απαιτήσεις της αγοράς και επηρεάζεται από την πρόοδο της τεχνολογίας, ενώ παραμένει η κυρίαρχη εταιρεία στην αγορά. Οι οικογένειες προϊόντων της Olympia Electronics είναι οι ακόλουθες:

  • Φωτισμός έκτακτης ανάγκης
  • Συστήματα Πυρανίχνευσης
  • Συστήματα Ανίχνευσης Αερίων
  • Συστήματα Ελέγχου Πρόσβασης Ξενοδοχείων
  • Συστήματα Συναγερμού
  • Ηλεκτρονικοί Θερμοστάτες
  • Ηλεκτρικές έντομο-παγίδες
  • Φωτισμός έκτακτης ανάγκης για θαλάσσιες εφαρμογές
  • Συστήματα Πυρανίχνευσης για ναυτικές εφαρμογές

Η OLYMPIA ELECTRONICS Α.Ε. στοχεύει στην ποιότητα και έχει υιοθετήσει διαδικασίες παραγωγής και ελέγχου που εξασφαλίζουν ότι τα προϊόντα είναι απολύτως σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οικοδόμηση πρωτοτύπων (ΕΝ). Τα προϊόντα της πιστοποιούνται από διάφορα εργαστήρια όπως: LPCB, VDS, TUV, H.E.E.Q.A.C, LLOYD’S REGISTER, EVPU, ΑΝΚΟ, EMV, PHOENIX TEST LAB, LS, ΜΙΚΕΣ BABT ή χώρες όπως ΗΑΕ, GOST, EURO CERT κ.τ.λ. και η σήμανση CE.

Η εταιρεία εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης IQMS ” oly q “, το οποίο περιλαμβάνει τα συστήματα διαχείρισης της ποιότητας, καθώς και τα συστήματα διαχείρισης περιβάλλοντος, της υγιεινής και της ασφάλειας του προσωπικού. Επίσης, είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το ISO9001, OHSAS 18001 και το ISO 140001. Η Olympia Electronics, δύο φορές το 2005 και το 2011, έχει βραβευτεί με το βραβείο Committed to Excellence του EFQM. Το Committed to Excellence του EFQM είναι ένα σύστημα αξιολόγησης και αναγνώρισης που βοηθά την Olympia Electronics να εισαγάγει μια πρωτοβουλία για την αριστεία στην οργάνωση και την παροχή βελτιωμένων αποτελεσμάτων. Το βραβείο έχει επιτευχθεί ως άμεσο αποτέλεσμα της δουλειάς που γίνεται στις διεργασίες και τις διαδικασίες της εταιρείας, οι οποίες έχουν ελεγχθεί προσεκτικά από τους αξιολογητές του EFQM στη τοποθεσία, καθώς και με συνεντεύξεις με το in-house προσωπικό, διευθυντές επιχειρήσεων και αξιολογητές. Επίσης, από το 2011 η εταιρεία κατέχει το βραβείο “Βee bronze” του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρηματικής Ηθικής.

Συμμετέχων προσωπικό

Ms Anna Daskalakianna500 Η Άννα Δασκαλάκη έχει εργαστεί στην Olympia Electronics Α.Ε. από τον Ιανουάριο του 2015, στο Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Συστημάτων Πυρανίχνευσης, συστημάτων φωτισμού έκτακτης ανάγκης, συστημάτων Ανίχνευσης Αερίων και συστημάτων πυρόσβεσης για χερσαίες και θαλάσσιες εγκαταστάσεις. Είχε εργαστεί ως Ρομποτική Εκπαιδευτικός για παιδιά 8-16 ετών και είναι κριτής σχεδιασμού ρομπότ στο Διαγωνισμό Ρομποτικής, FFL Championship Tournament-Ελλάδα (πρώτο Lego League στην Ελλάδα). Είχε εργαστεί ως εξωτερικός συνεργάτης στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε., βοηθώντας τις νεοσύστατες εταιρείες να βελτιώσουν τα σχέδια τους και την μόχλευση των δικαιούχων των κυβερνητικών προγραμμάτων. Έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων, εργαστηρίων και συνεδρίων σε διάφορους θεματικούς τομείς καθώς τα ενδιαφέροντά και η τεχνογνωσία της σχετίζονται με την ανίχνευση φωτιάς και αερίου σε κτίρια και σε θαλάσσιες εγκαταστάσεις, τα ενεργειακά συστήματα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την ενεργειακή απόδοση, τα ευφυή δίκτυα, τη ρομποτική, την υπολογιστική και τεχνητή νοημοσύνη, τη πληροφορική, τα ηλεκτρονικά, τη διαχείριση έργων και τις πρακτικές καινοτομίας.
Ms Sissy Fotopoulousissy Η Φωτοπούλου Σπυριδούλα (Σίσσυ), έχει εργαστεί στην Olympia Electronics Α.Ε. από το 2013 στο Τμήμα Εφοδιαστικής Αλυσίδας και σήμερα κατέχει τη θέση της Διευθύντριας της Αλυσίδας Εφοδιασμού. Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά) και έχει βραβευτεί τέσσερις φορές από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων, εργαστηρίων και συνεδρίων σε διάφορους θεματικούς τομείς καθώς  τα ενδιαφέροντά της μαζί με την τεχνογνωσία της σχετίζονται με το Logistics, την εφοδιαστική αλυσίδα, τη διαχείριση αποθεμάτων, τη διαχείριση αποθήκης, τα τρέχοντα θέματα Logistics και εφοδιαστικής αλυσίδας, τη διαχείριση έργων, τη διαχείριση πληροφοριών, την ενεργειακή απόδοση, τα θέματα ποιότητας εσωτερικού αέρα, τη πράσινη ανάπτυξη, και τις νέες τεχνολογίες, τη μηχανική, τη στατιστική, τα οικονομικά των επιχειρήσεων και τυχόν τρέχοντα θέματα της αγοράς.